Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matematika házi? Egyenletes, Gyökös?

Főoldal » Középiskola » Matematika
381
Csatoltam képet.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
A másodfokú egyenlet gyökeinek számát a diszkrimináns segítségével kaphatod meg. Ha a másodfokú egyenlet képlete ax^2 + bx + c = 0 akkor a diszkrimináns szerint az egyenletnek D = b^2 - 4ac képelt szerint, ha D > 0 akkor 2 valós gyöke van, ha D = 0, akkor 1 és ha D < 0, akkor nincs valós gyöke (csak komplex). Az a) feladatot pedig úgy tudod megoldani, ha egyszerűen a másodfokú egyenlet megoldóképletét (p paramétert használva) egyenlővé teszed 3-mal. A megoldások a képen.

1