Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matematika sos

Főoldal » Általános iskola » Matematika
432
Oldd meg a szöveges feladatokat!
a) 2,5 méter függöny 3625 Ft. Mennyibe kerül 15 méter függöny?

b) 1 kg alma 280 Ft, 1 kg banán 445 Ft. Mennyit fizetek 8 kg almáért és 7 kg banánért összesen?

c) Zsuzsa 38 kg, Éva kétszer annyi, Anna pedig 15 kg-mal kevesebb, mint Éva. Mennyi a három gyerek össztömege?

d) Ha 1 év 365 napból áll, akkor hány napot éltem 35 évesen? (Nyolc szökőévet számolj!)

e) Mennyi 5670 és 345 összegének és különbségének a szorzata?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
a, 15m=21750Ft

b, 8kg alma=2240 7kg banán=3115 összesen=5355

c, Zsuzsa=38kg Éva=2*38=76kg Anna=76-15=61kg összesen=175kg

d, 35év=12783nap

e, 5670+345=6015 5670-345=5325 szorzata=6015*5325=32029875
0