Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek, sürgős, többi lent

Főoldal » Általános iskola » Matematika
418
Amikor egy adótorony árnyéka 58 m hosszú, akkor egyb 2 méteres karó árnyéka 2.5 m. Milyen magas a torony?

Köszönöm a segítséget!
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
matek, méter, Torony, karó
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
Szia!
2,5/2= 1,25
58/1,25=46,4m
Szerintem így kéne.
De úgy is kijön ha az árnyékokkal számolsz:
58/2,5=23,2
23,2*2= 46,4m
Remélem jó így
1