Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Körcikk kerülete

Főoldal » Középiskola » Matematika
481
Egy 7cm sugarú körben lévő 38.465 cm2 területű körcikknek számítsd ki a kerületét!
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
Tehát:

r = 7cm
T = 38,465cm2

T = 0,5*i*r
- Ahol az i a körcikk köríve.

i = T/0,5*r
i = 38,465/0,5*7
i = 10,99cm

K = i*2r
K = 10,99+2*7
K = 24,99cm
Módosítva: 5 éve
0