Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek

Főoldal » Középiskola » Matematika
1268
Számítsuk ki az A pont koordinátáit, ha ismertek a B pont, valamint az AB szakasz F felezőpontjának koordinátái!
a) B(2; 2)és F(3; 5)
b) B (8; −3) és F(3; 5)
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
A(A1 ; A2)
B(B1 = 2 ; B2 = 2)
F(F1 = 3 ; F2 = 5)

A1 = 2 * F1 - B1
A1 = 2 * 3 - 2
A1 = 4

A2 = 2 * F2 - B2
A2 = 2 * 5 - 2
A2 = 8

A = (4 ; 8)

Ez alapján a másodikat ki tudod számolni.
0