Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek

Főoldal » Középiskola » Matematika
625
Számítsuk ki a szakasz felezőpontjainak koordinátáit!
a) (−3; 2) és (5; 4)
b) (1; −5) és (−3; 3)
c) (1/3; 2/5) és (-2; 2/3)
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
Szia!

Egyszerűen számold ki a végpotok koordinátáinak átlagát!
a, (-3+5)/2;(2+4)/2=(1; 3)
b, (1+(-3))/2;(-5+3)/2=(-1; -1)
c, (1/3+(-2))/2;(2/5+2/3)/2=(1/3+(-6/3))/2;(6/15+10/15)/2=(-5/6; 8/15)
0