Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

MATEK

Főoldal » Középiskola » Matematika
567
Adja meg a következő vektorok abszolút értékét!
a) a (−13; 84)
b) b (65; −72)
c) c = 20i − 21j
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
Szia!

Vektorok abszútértéke alatt a vektorok hosszát értjük. Ezeknek a kiszámítása egyszerű pitagorasztétellel történik:
IaI= (-13)2+842 = 169+7056 = 7225 =85
IbI= 652+(-72)2 = 4225+5184 = 9409 =97
IcI= 202+(-21)2 = 400+441 = 841 =29 (i és j egységvektor)
0