Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek

Főoldal » Középiskola » Matematika
1054
Számítsa ki a következő pontok origótól való távolságát!
a) a (3; 0)
b) b (−3; −4)
c) c (5; −12)
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
Szia!

A megoldás ugyanaz, mint a vektorok abszolútértéke esetén. A koordináták segítségével csináld meg a pitagorasz-tételt, itt nem írom el mindegyiket csak az elsőt:
d= 32+02 = 9+0 = 9 =3
0