Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Kérlek segítsetek!!Matematika S.O.S!!Köszönöm szépen!!

Főoldal » Középiskola » Matematika
606
1,Gondoltam egy számra. A feléből kivontam az eredeti szám nyolcadát, majd a kapott számot elosztottam 9-cel. Ennek az ellentettjéhez 3-at adva éppen 0-át kaptam.
Mi volt a gondolt szám?
2,Gondoltam egy számra. A kétszereséből kivontam a pozitív egész számok növekvő sorozatában a hatodik négyzetszámot. Vettem azt a pozitív számot, aminek az előbb kapott szám a négyzete. A kapott számból kivontam 3-at, így 5-öt kaptam.
Mi volt a gondolt szám?
3,Gondoltam egy számra. A pozitív egész számok növekvő sorozatában a harmadik prímszámmal megszorozva és 15-öt hozzáadva éppen a tizedik négyzetszámhoz jutottam.
Mi volt a gondolt szám?
4,Gondoltam egy számra. A kétszeresét elosztottam 100-zal. Kivontam belőle 1/4 -et, majd hozzáadtam 14/8 -ot. Így éppen a legkisebb prímszámot kaptam eredményül.
Mi volt a gondolt szám?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1

1,

Egyenlettel felírva:

`-(x/2-x/8)/9+3=0` /-3

`-(x/2-x/8)/9=-3` /*-1

`(x/2-x/8)/9=3` /*9

`(x/2-x/8)=27`

`(4x)/8-x/8=27` /*8

3x = 216 /:3

x = 72

A gondolt szám a 72.

2,

Felírható egyenlet:

`root()(2x-6^2)-3=5` /+3

`root()(2x-36)=8` /négyzetreemelés

2x-36 = 64

2x =100

x = 50

A gondolt szám az 50.

3,

Felírható egyenlet:

5x+15=100

5x = 85

x = 17

A gondolt szám a 17.

4,

Felírható egyenlet:

`2x/100-1/4+14/8=2`

`x/50+12/8` = `16/8`

`x/50=4/8` = `1/2`

2x =50

x = 25

A gondolt szám a 25.
1