Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Egyenletes házi?

Főoldal » Középiskola » Matematika
695
Bizonyítsuk be, hogy az alábbi egyenletnek nincs megoldása a valós számok halmazán!
Csatoltam képet!
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
Kikötés: x nagyobb mint 3
Négyzetre emeled mindkét oldalt.
(2x+2)·(x-3)=(x+1)²
2x²-6x+2x-6=x²+2x+1
x²-6x-7=0
x=7 és x=-1 (ez utóbbi rossz)
Ell: x=7
 16 · 4 =7+1
4·2=8
8=8
A megoldás x=7.
1