Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Keresse meg a hibás állítást!

Főoldal » Középiskola » Fizika
526
a. Ha a fény ritkább közegből megy sűrűbb közegbe, akkor a beesési szög kisebb a törési szögnél.
b. A teljes visszaverődésnél a fény az optikailag sűrűbb közegben marad.
c. Ha a fény a sűrűbb közegből szöget bezáróan halad ritkábba, akkor nem
mindig törik meg.
d. Ha a fény a közeghatáron merőlegesen halad át, akkor nem törik meg
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Fizika

Válaszok

1
A a hibás, mivel a ritkábból a sűrűbbe, a beesési szög nagyobb mint a törési szög.
pl:
sin(alpha)/sin(béta)=3/4
cos-1((sin(30)*3)/3)=béta
béta=29,99150136
belépési szög az 30 de a törési 29
így az a nem igaz
Módosítva: 5 éve
0