Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Háromszög területe

Főoldal » Középiskola » Matematika
435
Segítséget szeretnék kérni.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
A háromszög területe: a*m/2.
Itt a=b=c=1 és mivel szabályos minden szög 60°.
m=1*sin60=gyök(3)/2
A háromszög területe 1*gyök(3)/2/2= gyök(3)/4.
A háromszög magassága a téglalap hosszabi oldalának fele.
A téglalap területe = a*b=1*gyök(3)=gyök(3)
Kivonjuk a háromszög területét így marad: 0.75*gyök(3).
A fehér/ kék rész ennek a fel.
Így színek szerint a terület:
kék: gyök(3)/4
fehér: 3*gyök(3)/8
piros: 3*gyök(3)/8
0