Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matematika 8 osztály valaki tudna segíteni?

Főoldal » Általános iskola » Matematika
486
Sziasztok! Segítséget szeretnék kérni a két bekarikázott feladatban. Egyszerűen nem tudunk elindulni. Matematika 8 osztály. Köszönöm szépen!
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
a feladat.

A kerület 16cm és az a oldal 3 cm. Azt tudjuk a deltoidról, hogy 2 szomszédos oldala egyenlő azaz deltoid kerülete: 2(a+b)

2(3+b)=16
2b=10
b=5

Az f-et pitagorasszal tudjuk megkapni.
Egyik része: 3'2-2'2=5 (a'2+b'2=c'2 alapján)
5 gyöke=2,23
Másik része:
5'2-2'2=21
21 gyöke=4,58
f=4,58+2,23=6,81

T=e*f/2=4*6,81/2=13,62

B feladat.
T=e*f/2
16,8=e*f
16,8=e*6
e=2,8

4'2-1,4'2=14,04
gyöke = 3,74

f felső része:6-3,74=2,26

a=2,65

K= 2a+2b=8+5,3=13,3
0