Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matematika feladat

Főoldal » Középiskola » Matematika
451
Csatoltam képet.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
alsós: 2/9 = 10/45
felsős: 3,4 tonna
közép.: 2/5 = 18/45

ha alsós+közép=28/45 -> akkor felsős = 17/45

ha 17/45 = 3,4 tonna -> (1/45 rész = 0,2 tonna)
akkor 28/45 = 28*0,2 = 5,6 tonna

mind együtt = 5,6+3,4 = 9 tonna

Válasz: Összesen 9 tonna papírt gyűjtöttek össze az iskolások.
0