Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Nagyon sűrgős SOS matek

Főoldal » Általános iskola » Matematika
368
Számtani sorozat elő tagja 7, d=3. Számítsd ki a tizedik tagot! Add meg az első tíz tag összegét!
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
a1=7
d=3

a10=9d+a1
a10=27+7
a10=34

első tiz tag összege: ((7+34):2)*10=205

(Nem tudom, hogy elirtad-e, de ez a megoldás csak akkor helyes, ha ez nem elő tag hanem első tag. Az előtagot nem ismerem)
0