Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

SURGOS!

Főoldal » Középiskola » Matematika
412
Csatoltam képet.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

2
log2(x+8) - log2(2x-5) = 1
log2(x+8) - log2(2x-5) = log22
log2x+8/2x-5 = log22
sz.m.n
x+8/2x-5 = 2
x+8 = 2*(2x-5)
x+8 = 4x -10
18 = 3x
6 = x

Ellenőrzés:
log2(6+8) - log2((2*6)-5) = 1
1

x≤5/2

log2[(x+8)/(2x-5)]=1

(x+8)/(2x-5)=2

x=6
1