Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Plsss

Főoldal » Általános iskola » Matematika
488
Melyik arány adja a kocka és a benne lévő legnagyobb gömb térfogatának arányát?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
Legyen a kocka oldala éle 1cm

Ekkor a kocka térfogata 1'3=1

Gömb= (4*0,5'3*Pi)/3 = (0,5*Pi)/3 = pi/6

Arány: 1/(pi/6) = 6/pi -> 6/3,14....
0