Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek

Főoldal » Általános iskola » Matematika
1386
A feladat: Mennyi vizet kell elpárologtatni 15kg 20%-os cukordatból, hogy 40%-os oldatot kapjunk?

Köszönöm előre a segítséget/válaszokat!
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
mostani oldat : 15l 20% -> oldott anyag 3kg

viz: xLiter 0% -> 0kg oldott anyag

Új oldat: 15-x 40% -> 6-0,4x

az oldott anyag nem változik igy

3kg=6-0,4x
0,4x=3
x=7,5l

7,5 liter vizet kell elpárologtatni
1