Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Feladat

Főoldal » Általános iskola » Matematika
383
Szorgalmi feladat
Egy számtani sorozat adatai a következő: a10 = 34 és d = 3.
a) Hányadik eleme a sorozatnak a 178?
b) Tagja-e ennek a sorozatnak a 2021?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
a10=34
d=3

a1=a10-9d=34-9*3=7

a1+3x=178
7+3x=178
3x=171
x=57

a58=178

2021-7=2014

2014 nem osztható hárommal, igy nem tagja a sorozatnak
0