Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Tudnátok benne segiteni

Főoldal » Általános iskola » Matematika
355
a, 8x-1=4x+29
b, 3szor (3-2x)+4=5ször(X-3)-5
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
a 8x-1-4x=29
8x-4x=29+1
4x=30

b 9-6x+4=5x-15-5
13-6x=5x-20
-6x-5x= -20-13
-11x= -33
x=3

Ajánlom hogy tölts le Photomath alkalmazást és nem lesz problémád.
0