Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

10. osztályos matek

Főoldal » Középiskola » Matematika
959
Valaki segítene?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

3
a, feladat
alakítsd át mindkettőt 2 és 3 hatványaira. Illetve alkalmazzuk a hatvány azonosságokat.

2¹⁰ * 9⁵ = 2¹⁰ * 3¹⁰
6⁵ * 36³ = (2*3)⁵ * (2*2*3*3)³ = 2⁵*3⁵ * 2⁶ * 3⁶ = 2¹¹*3¹¹
0

b-t csatolom.
0

Csatolom a harmadikat.
0