Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Adott a koordináta-rendszerben az A(9; -8) középpontú, 10 egység sugarú kör. Írja fel a kör P(1; – 2) pontjában húzható érintőjének egyenletét! Adja meg ennek az érintőnek az iránytangensét!

Főoldal » Középiskola » Matematika
884
Azt tudom, hogy az iránytangense 4/3, és hogy az AP (-8, 6) de az érintő egyenlete nem annyi mint ami a megoldásban van, és nem tudom, hogy mit rontok el mindig. ( Egyszer az jött ki, hogy: 3y-4x=11, aztán ez: 5=-3x-4y, a megoldásban pedig az van, hogy: 4x-3y=10)
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
Én sem tudom, hogy mit rontasz el?
0