Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek

Főoldal » Általános iskola » Matematika
612
A 112-es és a 113-as kéne.
A válaszokat előre is köszönöm!
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
matek
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
112. A (mindegy, hogy milyen alaplapú) hasáb térfogata alapterület*magasság, tehát ezt az egyenletet tudjuk felírni:

299,4=24,95*M, erre 12=M adódik, tehát a magasság 12 cm.

113a) Ezzel egy húrtrapéz alapú hasábot kapunk, melynek térfogata ugyanúgy alapterület*magasság, mint az előbb. Az alaplap területe a trapéz területképletéből (13,5+6,5)*3,6/2=36 m². A test magassága 20 méter, így térfogata 20*36=720 m³.
Ha 1 m³ föld tömege 1,6 tonna, akkor 720*1,6=1152 tonna földet szállítottak oda, ehhez 1152/8=144-szer kellett hordania a földet, így 2*144-1=287-szer kellett fordulnia (az elő odaszállítás nem számít fordulatnak).

b) A trapéz területe (20+24)*6,4/2=140,8 m², így a csarnok térfogata 140,8*3,8=535,04 m³, így 535,04/6=~89,173 gyerek leet a csarnokban, de mivel 0,173 gyerek nem létezik, ennél több pedig nem lehet így legfeljebb 89 gyerek tartózkodhat egyidőben a csarnokban.
1