Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Háromszögek hasonlósága 8.osztály

Főoldal » Általános iskola » Matematika
814
Egy háromszög kerülete 16,2 cm, oldalainak aránya 4:3:2. Szerkeszd meg a háromszöget!
(Nem kérem megszerkeszteni, csak nem értem, hogy akkor milyen hosszúak lesznek az oldalak. Ebben kéne segítség köszönöm.)
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
hát akkor az oldalai hosszúsága az 4x 3x és 2x
4x+3x+2x=16,2
9x=16,2
x=1,8
oldalai: 7,2 cm, 5,4 cm, 3,6 cm
0