Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

SOS!!

Főoldal » Középiskola » Matematika
462
Egy számtani sorozat második tagja 6, negyedik tagja −2. Számítsa ki a sorozat első tíz
tagjának összegét!
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
a₂=6
a₄=-2
S₁₀=?

a₄=a₂+2d
-2=6+2d /-6
-8=2d /:2
d=(-4)

a₂=a₁+d
6=a₁+(-4) /+4
a₁=10

S₁₀=10/2*[2*10+(10-1)*(-4)]
S₁₀=5*[20+(-36)]
S₁₀=5*(-16)
S₁₀=(-80)
Módosítva: 5 éve
0