Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Sziasztok vki segít? (Matek)

Főoldal » Középiskola » Matematika
421
Help
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
matek
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
Az A és B távolsága az AB szakasz. 8 egyenlő részre osztjuk, mert a két arányszám összege 8. A megtett út 3/8 része az egésznek. Ha még 40km-t megteszünk, akkor járunk a felénél (1/2), ami a 8 esetében 4, tehát 4/8. Az út fele (4/8) és a megtett út (3/8) különbsége maga a 40 km: 1/8 = 40km. 8/8 (egész út) = 8*40 = 320km
Módosítva: 5 éve
0