Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matematika-Koncentrikus körök

Főoldal » Középiskola » Matematika
370
Az egyenlet átalakítása után állapítsd meg, hogy melyik ad meg kört, melyik egy pontot, és ,elyik az üres halmazt!Add meg a körök középpontját és a sugarát is!
a) x^2+y^2-8x+6y+21=0
b) x^2+y^2-5x+6y+16=0
c) x^2+y^2-4x-8y+20=0
d) x^2+y^2+10x-6y+14=0
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
kor, sugár, sürgős, Matematika, egyenlet, pont, halmaz, középpont, átalakítás, üres
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
a) (x-4)2+(y+3)2=4 -> O(4,-3), r=2
b) (x-(5/2))2+(y+3)2=-3/4 -> O((5/2),-3), r=Ø (üres halmaz)
c) (x-2)2+(y-4)2=0 -> O(2,4), r=0 (pont)
d) (x+5)2+(y-3)2=20 -> O(-5,3) r=2 5 ~4.47
0