Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek sos

Főoldal » Általános iskola » Matematika
372
Légyszíves segítsétek megoldani Köszönöm
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
Az egyenlő szárú háromszög alapon fekvő szögei egyenlőek. A háromszög belső szögeinek összege 180°.
B3
a) 180°-(30°*2)=120°
180°-(45°*2)=90°
180°-(75°*2)=30°
180°-(90°*2)= (nem létezik)
b)
180°-180°/2=(nem létezik)
180°-160°/2=10°
180°-90°/2=45°
180°-40°/2=70°

B4
a) 4+4+1=9 180°:9=20°
80°,80°,20°
b) 3+4+5=12 180°:12=15°
45°,60°,75°
c) 3+7+8=18 180°:18=10°
30°,70°,80°
d) 1+2+3=6 180°:6=30°
30°,60°,90°

B5
180°-70°=110°
5+6=11 110°:11=10°
50°,60°,70°
Módosítva: 5 éve
0