Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

SZöveges feladat

Főoldal » Általános iskola » Matematika
1719
Üdv!Ennek a feladatnak a megoldására, levezetésére lenne szükségem!
Előre is köszönöm

3 kg krumpli és 2 kg narancs 710 Ft-ba kerül, 2 kg krumpli és 3 kg narancs pedig 790
Ft-ba. Hány forintba kerül a krumpli és a narancs kilója?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
Szia!
Ha 1 kg-al több krumplit veszünk, akkor 80-nal kevesebbe kerül, mint ha 1 kg-al több narancsot. Ezek szerint, 1 kg narancs ára, 80 Ft-tal több, mint 1 kg krumplié.
Valamennyi*3 -a 3kg krumpli árát,
(Valamennyi+80)*2 -a narancs árát adja ki.
Ezek összege, egyenlő 710Ft-al:
3x+(x+80)2=710
3x+2x+160=710 /-160
5x=550 /:5
x=110

110+80=190

Ellenőrzés:
3*110+2*190=710Ft ✓
2*110+3*190=790Ft✓

Válasz:
1 kg krumpli ára 110 Ft, 1 kg narancsé 190 Ft.
1