Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Valószínűségszámítás

Főoldal » Középiskola » Matematika
374
Csatoltam képet.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
A magyar kártya fele piros lap. Ezért annak a valószínűsége, hogy egyszer pirosat húzunk 1/2.
Annak, hogy egyszer feketét szintúgy 1/2

a) Legalább 7-szer a nyolcból= 7-szer VAGY 8-szor
8-szor pirosat húzunk: (1/2)8
7-szer pirosat húzunk, és egyszer feketét: (1/2)7*1/2*8 // a *8 itt azt jelöli, hogy hány helyre kerülhet a fekete lap. (Pl: kihúzhatjuk elsőként, vagy másodikként, stb...)
A keresett valószínűség: (1/2)8 + (1/2)7*1/2*8

b) Nem húzunk piros lapot, azaz csak feketét húzunk. Ez biztosan menni fog. ;)

c) Legfeljebb 3 ászt húzunk: 0 VAGY 1 VAGY 2 VAGY 3 ászt húzunk.
Annak a valószínűsége hogy 1 húzásból ászt húzunk: 4/32=1/8
Hogy nem ászt húzunk: 1-1/8=7/8
Hogy 0 ászt húzunk: 7/88
Hogy egyet: 1/8*7/87*8
Hogy kettőt: 1/82*7/86*8*7/(2*1)
Hogy hármat: 1/83*7/85*8*7*6/(3*2*1)
A keresett valószínűség: 1/8*7/87*8 + 1/82*7/86*8*7/(2*1) + 1/83*7/85*8*7*6/(3*2*1)

1