Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Számtani sorozatok első n tagjának összege

Főoldal » Általános iskola » Matematika
397
Egy számtani sorozat első eleme 75, a különbsége 13. Írd fel a sorozat 34. tagját és add meg az első 34 tag összegét is.
Valaki sürgősss!!!!!!!!!!!
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
matek, 8.osztály, sorozat, számtani
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
a1 =75
d=13

a34 = ?

a1 + 33d = a34
75 + 33*13= 429

Az összegük 8568 mert ((a1 + a34)/2)*34



0