Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Valszám3

Főoldal » Középiskola » Matematika
582
Egy kosárlabdázó 0,35 valószínűséggel dob be egy hárompontost. Az edző a tegnapi meccs statisztikái alapján dicséri a játékost, mert csak egy hárompontos dobását rontotta el a négyből.
a) Mennyi volt ennek előzőleg a valószínűsége?
b) Mennyi a valószínűsége, hogy a következő meccsen 7 hárompontos kísérletből egyszer talál be?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
Annak a valószínűsége, hogy bedobja: p=0,35
Hogy nem: q=1-0,35=0,75
a) Annak a valószínűsége, hogy 4-ből 3* bedobja:
0,75*0,353 Ez eddig annak a valószínűsége, hogy elsőre nem dobja be, de aztán 3* igen. Viszont nekünk az is jó ha másodszorra, harmadszorra, vagy negyedszerre dobja be. Ezért szorzunk 4-el.
Tehát a válasz: 0,75*0,353*4

A második feladat majdnem ugyanilyen, szerintem menni fog ez alapján. Ha mégsem, akkor keress meg nyugodtan.
0,43-nak kell kijönnie elvileg.
1