Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Sorozat

Főoldal » Középiskola » Matematika
728
Egy számtani sorozat első tagja 3, második tagja 12-vel nagyobb az első
tagnál. Számítsa ki a sorozat huszadik tagját!
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
a1 = 3
d = 12

a20 = 3+(20-1)12
a20 = 231
1