Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matematika hazi? Egyenlet

Főoldal » Középiskola » Matematika
410
Határozzuk meg az egyenlet gyökeit a negatív számok halmazán!
Csatoltam képet!
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
Átírod: x^3=y
8y^2-9y+1=0

ezt megoldod: y=1 és y=1/8
x^3=1 -> x=1
x^3=1/8 -> x=1/2

Nincs megoldása az egyenletnek a negatív számok halmazában.
0