Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Fajhő

Főoldal » Általános iskola » Fizika
2362
A feladat így szól:
Egyenlő tömegű benzint és olajat öntünk össze. A benzin hőmérséklete 9°C-kal csökkent, az olaj hőmérséklete 8 °C-kal emelkedett. Hasonlítsd össze a benzin és az olaj fajhőjét!

Előre is kösz[nöm a segítséget.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Fizika

Válaszok

1
Az egyik közeg ugyanannyi energiát ad le mint a másik felvesz.
Az egyenlet:
Cb*mb*dTb=Co*mo*dTo
A tömegek egyeznek, szóval azzal egyszerűsíthetünk
9*Cb=8*Co
Cb=(8/9)*Co
A benzin fajhője kicsit alacsonyabb
0