Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Fizika

Főoldal » Középiskola » Fizika
467
Két m1 = 200g és m2 = 100g tömegű test egy elhanyagolható tömegű,
nyújthatatlan fonállal van összekötve, amint az a mellékelt ábrán látható. A
vízszintes felületen az elmozdulás súrlódással történik, a csúszó súrlódási
együttható 2 μ = 0, . Kezdetben a rendszer nyugalomba van.
a. Ábrázoljátok, a rendszert alkotó testekre ható összes erőt.
b. Határozzátok meg a rendszer gyorsulását.
c. Számítsátok ki a fonálban fellépő feszítőerőt.
d. Számítsátok ki azt az időtartamot, amely szükséges, hogy az m1 tömegű test elérje a v = 4m / s
sebességet.
e. Határozzátok meg annak a vízszintes erőnek az értékét, amely az m1 tömegű testre hatva, a testet
állandó sebességgel balra mozgatja.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
fizika
0
Középiskola / Fizika

Válaszok

1
Valaki légysziiii
0