Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Segítsetek!!

Főoldal » Középiskola » Matematika
1133
Egy használtautó-kereskedő egy hónap alatt 20 autót adott el.Hogy kicsit fellendítése a forgalmat , elhatározta hogy a következő hónapban lemond a haszon egy részéről : minden egyes autót 20 000 ft-tal olcsóbban ad.A következő hónapban 30 autót adott el, és így 200 000 ft-tal több lett a bevétele ,mint az előző hónapban.Mennyiért adott eredetileg átlagosan 1-1 autót?
Egyenlet
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
1
Középiskola / Matematika

Válaszok

2
SOS!-be kellene a segítségetek köszönöm!!
0

eredeti ár=x
új ár=(x-20000)

20x<30•(x-20000) /öv.
20x+20000=30•(x-20.000) /-20x
20.000=10x-60.000 /+60.000
20.000=10x /:10
80.000=x

Tehát az eredeti ára az autónak 80.000Ft volt.
0