Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Kúp felszín számolás. Előre is köszönöm

Főoldal » Középiskola » Matematika
485
Egy kúp alaplapjának sugara 20 cm. A kúp magassága 20 cm.
Számítsd ki a kúp felszínét és térfogatát!

Nagyon szépen köszönöm aki tud segíteni!
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
r=20 cm
M=20 cm

A=r×π(r+a)=20×3,14(20+28,28)=20×3,14×48,28=3031,98 cm²
V=r²×π×M/2=20²×3,14×20=400×3,14×20=25120

r²+M²=a²
20²+20²=a²
400+400=a²
800=a²
 800 =a
28,28=a

1