Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Lejátszó programok, képnézegető programok,képszerkesztő programok.

302
Milyen lejátszó programok vannak?
Milyen képnézegető programok vannak?
Milyen képszerkesztői programok vannak?
Milyen formátumba nyitja meg?..
Mindegyikhez 2 mondatba kell válaszolni.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Informatika

Válaszok

2
Szokásunkhoz híven igyekeztünk cross-platform megoldásokkal szolgálni, hogy Windowson és macOS-en egyaránt megtalálja mindenki a kedvére való programot. Már most szólunk, hogy az alábbi programok használata csak magánfelhasználásra ingyenes. Ha céges felhasználásra keresünk képnézegető szoftver, ezekért is fizetnünk kell, ráadásul a vásárolható megoldások között azért akadnak ezeknél is profibbak, például a Luminar 3, amely Windowson és macOS-en egyaránt képes kiváltani az Adobe Lightroomot, előfizetéses rendszer helyett egyszeri, kedvező árú befektetésért cserébe. De lássuk akkor, hogy az otthoni felhasználók milyen alkalmazásokra támaszkodhatnak, ha kicsit kényelmesebben és gyorsabban menedzselnék fotóikat, képeiket.
1

Személyes kedvencünk a windowsos XnView és annak cross-platform változata az XnView MP. Otthonra mindkettő ingyenes, s tudásuk is nagyjából azonos. A nézőképek generálása villámgyors, ahogy a program szinte minden egyéb funkciója is. Nem szép, de kifejezetten kényelmesen és hatékonyan lehet vele böngészni a számítógépen tárolt képanyagot.

Ráadásul rendelkezik egy sereg praktikus képszerkesztő funkcióval is, így fotóinkat kicsit pofozgathatjuk is vele (fények, színek, árnyékok stb.). Emellett alkalmas csoportos átalakításra is. Ilyenkor szűrőket, változtatásokat (vágás, forgatás stb.) egyaránt alkalmazhatunk a kijelölt képeken, s természetesen azt is mi határozzuk meg, hogy milyen formátumba mentse azokat. Vagyis a képfájlok konvertálására is használható. Ha valaki eddig nem ismerte, annak feltétlenül érdemes megismerkednie vele.
0