Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Fizika házi

Főoldal » Általános iskola » Fizika
988
Kérdés : Egy ló teljesítménye 300Watt. Mekkora munkát végez 1 óra alatt??
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
fizika, teljesítmény, munka, Watt, Ló
0
Általános iskola / Fizika

Válaszok

1
Azt tudjuk, hogy teljesítmény=munka/idő, ide beírjuk az adottakat:

300=W/1, tehát 300=W. Mivel a teljesítményt Wattban, az időt órában adták meg, ezért a munka mértékegysége Watt*óra, másként Wattóra. Ha az órát átváltjuk 3600 másodpercre, akkor 300*3600=1.080.000-et kapunk a munkára, ennek a mértékegysége Joule.
0