Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Sos!!

Főoldal » Általános iskola » Fizika
666
Valaki tud segíteni?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Fizika

Válaszok

4
1) valószínűleg szerepel a füzetedben a téma legelején
2) a)igen b) mert fél perc alatt 5 m-t tesz meg. Az 1 perc a félnek a 2x-ese, a 10 m az 5m-nek a kétszerese.
3)nem
4)A kerékpáros 25 km-t tesz meg 1 óra alatt.
1

5)átlagsebesség=megtett út/az út megtételéhez szükséges idő
6) első sor: v; v=s/t; m/s, km/h, km/
második sor: s; s=vxt (v szorozva t); mm,cm,dm,m,km
harmadik sor: t; t=s/v; s(másodperc), m(perc), h(óra)
negyedik sor: a; a=Δv/Δt (a Δ=különbség, változás, tehát Δv a sebességváltozás, Δt pedig az idő változása (múlása)); m/s2
7) 3,6km/h
1

8) 18km/h (36km/2óra ---> v=s/t)
9) 135km-t. (a 45 km/h azt jelenti, hogy 45 km-t tesz meg 1 óra alatt. Mivel a kérdés az, hogy 3 óra alatt mennyi utat tesz meg, ezért a 45-öt meg kell szorozni 3-mal)
10) b,c,d (az e-ről fogalmam sincs mi az, bocsi :D )
1

11) Szabadesésnek nevezzük a test mozgását, ha a gravitációs mezőben kezdősebesség nélkül elengedett test esését a gravitáción kívül semmi sem befolyásolja. /Wikipédia/ Tehát ha v=0 m/s a test kezdősebessége és csak a gravitáció hat rá.
12)9,8 m/s2 de mi a suliban mindig kerek 10 m/s2-el számoltunk...mondjuk gondolom ez tanárfüggő.
13) kerületi sebesség, fordulatszám, gyorsulás (?)
0