Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek sos

Főoldal » Általános iskola » Matematika
365
Légyszíves segítsétek megoldani Köszönöm
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
B4: 4:4:1 - 4x + 4x + 1x = 180 / ö.v.
9x = 180 / :9
x = 20
4x20= 80, tehát van két 80°-os és egy 20°-os szög
A többit is így megoldva: b, 45°, 60°, 75°
c, 30°, 70°, 80°
d, 30°, 60°, 90°
B5: 70 + 5x + 6x = 180
70 + 11x = 180 5x10=50
11x = 110 6x10=60
x = 10
A háromszög belső szögeinek nagysága 50°, 60°, 70°
0