Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Arányok

Főoldal » Középiskola » Matematika
397
Valaki tudna nekem segíteni ezekben? Nagyon fontos lenne és csak 10 percem van rá!!
1.
Egy háromszög oldalai 4 cm, 8 cm, 6 cm hosszúak.
A hozzá hasonló háromszögben a 4 cm-es oldalnak megfelelő oldal 46 cm.
Mekkora a 6 oldalnak megfelelő oldal?

2.
Egy háromszög oldalai 6 cm, 10 cm, 5 cm hosszúak.
A hozzá hasonló háromszögben a 6 cm-es oldalnak megfelelő oldal 34 cm.
Mekkora a 10 oldalnak megfelelő oldal?

3.
Egy szög szárait párhuzamos egyenesekkel metszve, az egyik száron keletkező szakaszok:
a=4 cm, b= 8 cm, c=5 cm.
A másik száron x=4 cm hosszú.
Mekkora lesz a másik száron az y szakasz hossza?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

2
Első
69 cm
0

56 cm

0