Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Sok ismeretlenes egyenletrendszer?

Főoldal » Középiskola » Matematika
716
Sziasztok!

Az ilyen sokismeretlenes egyenletrendszerekbe mindig belebonyolódok. Valaki tudna adni valami tuti technikát, hogy ne rontsam el?

Itt egy példa:
-a1+b1-c1+d1=1
d1=d2=-1
a2+b2+c2+d2=1
3a1-2b1+c1=-1
3a2+2b2+c2=3
c1=c2
b1=b2
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
Egyenletrendszer
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
Pedig erre nincs középszinten más megoldás, mint szisztematikusan kifejezed a különböző tagokat és átírod az egyenletekben azokra, amiket kaptál.

Emelt(ebb) szinten van könnyebb megoldás Gauss-elimináció néven, ami a neve ellenére nem egy túlzottan bonyolult dolog.
0