Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

FONTOS Milyen összeget kell visszafizetni egy C nagyságú hitelből egy év mulva , ha a kamatláb i és a kamatszámolási mód kamatos kamatozás , amelyet havonta sszámítanak?

Főoldal » Felsőoktatás » Matematika
380
Fontos a helyes megoldás 1ET kell csak megcsinalni ,mind1 melyiket
1) c=10000 , і=10%
2) с=5750, і=5%
3) с=15000, і=12%
4) с=100000, і=7%

ezekből 1 et kell kiválasztani,midegy melyik párost,
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Felsőoktatás / Matematika

Válaszok

1
Ennek a kiszámolására a `c*(i/12)^12` képletet tudod használni, bár ez a megoldás annyira egyszerűnek tűnik, hogy elbizonytalanít, hogy ebből négy feladatot adnának fel. `i/12`-kell, mert (valószínűleg) az éves kamatlábat adták meg, és neked havi kell. Ezt a 12. hatványra kell emelni, mert kamatos kamatozik havonta, és 12 hónap van egy évben. Innentől egyszerűen számológép.
Módosítva: 5 éve
1