Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Fizika

Főoldal » Általános iskola » Fizika
754
Mekkora erővel lehet egy test mozgási energiáját 10 m hosszú úton 1 000 J-lal növelni, ha a súrlódási erő 50 N nagyságú?


Kérlek a levezetést is írjátok le. Hálásan köszönöm!
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Fizika

Válaszok

1
W=s*F
s ismert - 10 meteren keresztul huzzuk.
W ismert - 1000 J
F=1000J/10m=100N

Ha most "bekapcsoljuk" a surlodast, akkor az eredo eronek kell 100N-nak lennie, a surlodas -50N (50N a masik iranyban), tehat a szukseges huzoero 150N (a talaj nyomoereje es a gravitacio meg nyilvan kiejti egymast fuggolegesen).
1