Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matematika

Főoldal » Középiskola » Matematika
409
Csatoltam képet.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
egyik befogó : a
másik befogod: b
átfogo : c
a = 5 c = 12
a^2 + b^2 = c^2
25 + b^2 = 144
b^2 = 119
b = Sqrt(119)


SZögfüggvények:
sin(alfa) = a/c || cos(alfa) = b/c
sin(alfa) = 5/12 || cos(alfa) = Sqrt(119)/16
alfa = 24.624 || alfa = 24.624

sin(Beta) = b/c || cos(Beta) = a/c
sin(Beta) = Sqrt(119) / 12 || cos()Beta = 5/12
Beta = 65.376 || Beta = 65.376

0