Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Szogfuggveny

Főoldal » Középiskola » Matematika
834
Szamitsuk ki az alfa hegyesszög többi szogfuggvenyenek értéket az alfa meghatározása nélkül ha tg alfa =7 /3
Ctg alfa =0,7
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
Szia!

tgα=7/3, tgα=sinα/cosα=7/3, amiből sinα=7*cosα/3
1=sin2α+cos2α
1=49*cos2α/9+cos2α
1=49*cos2a/9+9*cos2/9
1=58*cos2α/9 /*9
9=58*cos2α /:58
9/58=cos2α /  
 9/58 =cosα vagy - 9/58 =cosα
0,3939=cosα vagy -0,3939=cosα
sinα=7*0,3939/3=0,9191 vagy sinα=-0,9191
ctgα=1/tgα=3/7

ctgα=0,7, ctgα=cosα/sinα=0,7, amiből cosα=0,7sinα
1=sin2α+cos2α
1=sin2α+0,49*sin2α
1=1,49*sin2α /1,49
0,67114=sin2α /  
0,81923=sinα vagy -0,81923=sinα
cosα=0,7*sinα=0,7*0,81923=0,573461 vagy cosα=0,7*(-0,81923)=-0,573461
tgα=1/ctgα=10/7
0