Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Hogy kell megoldani?egyenletek

Főoldal » Általános iskola » Matematika
648
#amit pirossal jelöltem.
Általános iskolai szinten
Köszönöm
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
Egyenletek,
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
Szia, egyedül a zárójelnek a felbontásával lehet gondod gondolom, itt vannak a megoldások:

5(3-x)=-2(x-3) /Zf
15-5x=-2x+6 /+5x
15=3x+6 /-6
9 =3x /:3
3 = x

4(3+x)-3=2(2-x)
12+4x-3=4-2x
9+4x =4-2x
6x =-5
x =-5/6

3x+(x+1)=4(x+1)
3x+x+1=4x+4
4x+1 =4x+4
Nincs megoldás

5-(x-4)=3(x+2)
5-x+4=3x+6
9-x =3x+6
9 =4x+6
3 =4x
3/4 =x
Módosítva: 9 éve
1