Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Szogfuggveny

Főoldal » Középiskola » Matematika
565
Szamitsuk ki az a hegyesszög többi szogfuggvenyenek értéket az a meghatározása nélkül ha cos a =0,5
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
Szia!

Ha cos a=0,5
Akkor a többi szögfüggvényt a következő képletekkel tudod meghatározni:
cos2a+sin2a=1
tga=sina/cosa
ctga=cosa/sina

Vagyis:
0,52+sin2a=1
0,25+sin2a=1 /-0,25
sin2a=0,75 /  
sina= 0,75  vagy sina=- 0,75 

tga=± 0,75 /0,5
ctga=±0,5/ 0,75 
0